Mies ja nainen seisovat suksilla auringon paisteessa kukkulan päällä jylhä tunturi taustalla
Kaksi ihmistä hiihtää tunturisuksilla Saanatunturin laidalla auringonlaskun aikaan
Anniina hiihtää tunturisuksilla karvalakki päässään hangessa lumisessa maisemassa
Ajettua latua Kilpisjärvellä Tsahkaljärven jäällä taustalla sininen taivas sekä Saanatunturi
Kaksi naista hiihtää Kilpisjärven jäällä auringon paisteessa pikku-malla tunturi taustalla

Hiihdä Suomen kauneimmissa maisemissa!

Kilpisjärvellä nautit Suomen ainoista alppimaisista maisemista ja  voit hiihdellä Skandien vuoristoon kuuluvien suurtuntureiden suojassa. Kilpisjärvellä on keväisin parhaimmillaan 40 kilometriä ajettuja latuja, joiden lisäksi voit suunnata tunturisuksien kanssa loputtomille lumitasangoille ja tehdä omat latusi. Oli tyylisi mikä tahansa, näet lumisen tunturimaailman parhaat puolet hiihdellen keväisen auringon alla. 

 

Tunturihiihto

Kilpisjärvi on ollut tunturihiihtäjien vankkumaton suosikki jo vuosikymmenten ajan. Vaihtelevat maastot, pitkälle toukokuuhun kestävät hiihtokelit ja Lapin komeimmat maisemat tekevät Kilpisjärvestä lyömättömän hiihtokohteen. Talvisin tutustutkin aluettamme ympäröivään luontoon parhaiten tunturisuksilla. Tunturihiihdossa käytettävät sukset ovat murtomaahiihtosuksiin verrattuina leveämmät ja niissä on yleensä teräskantit, jotka tulevat tarpeeseen hiihdettäessä kaltevalla ja kovalla hangella. Tunturisuksissa käytettävät siteet antavat kantapään nousta suksesta ja monot puolestaan tukevat nilkkaa, sekä ovat murtsikkamonoja lämpimämmät. Hiihtoretkelle kannattaa aina pukeutua kerroksittain, sekä ottaa reppuun tuulenpitävää ja lämmintä vaatetta tauoille. Jos mieltäsi polttelee nähdä seuraavan vaaran laelta avautuvat näköalat ja haluat kokea laduttomuuden vapauden, kokeile tunturihiihtoa! 

Latuverkosto

Murtomaahiihtolatuja Kilpisjärvellä on keväisin noin 40 kilometriä, joista suurin osa soveltuu sekä perinteiselle että luisteluhiihdolle. Latuja löytyy kaiken kuntoisille tasaisesta järviladusta haastavaan Mallan luonnonpuiston läpi kulkevaan perinteisen latuun. Kilpisjärven latuja hoidetaan helmikuun loppupuolelta toukokuun alkupuolelle. Suosituimmat ladut vievät Kolmen valtakunnan rajapyykille ja Saanan ympäri. Latuja yllä pitää Kilpisjärven Ladut ry ja aina ajankohtaisen latutilanteen löydät täältä.