Kilpisjärven kevät

Suurtuntureiden kevät on kokemisen arvoinen elämys! Pitkän talven jälkeen aurinko vihdoin hellii tunturissa liikkuujaa, stressi katoaa ja mieli lepää. Majoittuessasi Kilpisjärven Retkeilykeskuksessa pääset helposti suksille lähes suoraan oveltasi. 

Lumikengillä ja tunturisuksilla

Oikeilla varusteilla talviretkeily on suunnattoman hauskaa  ja laajentaa retkeilykohteiden valikoimaa. Hiihdä vaikka Ruotsin puolelle Temppelikuruun piekanan reviireille tai lumikenkäile otsalampun valossa Tsahkaljoen putoukselle ihastelmaan revontulia. Meiltä voit vuokrata tunturihiihtoon tarkoitettuja suksisettejä, lumikenkiä, liukulumikenkiä ja sauvoja. Hiihtovaeltajille meiltä löytyy myös kahta erilaista ahkiota. Vuokravälinehinnastoomme tästä. 

Paahtavan auringon alla

Kilpisjärvellä alati muuttuva valo luo kaikkiin vuodenaikoihin ja kuukausiin oman tunnelmansa. Suomen ainoilla yli tuhatmetrisillä suurtuntureilla horisontti jatkuu silmänkantamattomiin asti ja mittaamattomat erämaat ovatkin houkutelleet retkeilijöitä jo viime vuosisadan alusta. Kevätauringon kova valo pakottaa kaivamaan aurinkolasit esille, eikä varjopaikkaa kimaltavalta hangelta löydy. Keväthiihtäjän tärkein varustus on aurinkovoide! 

Tunturihiihto

Kilpisjärvi on ollut tunturihiihtäjien vankkumaton suosikki jo vuosikymmenten ajan. Vaihtelevat maastot, pitkälle toukokuuhun kestävät hiihtokelit ja Lapin komeimmat maisemat tekevät Kilpisjärvestä lyömättömän hiihtokohteen. Talvisin tutustutkin aluettamme ympäröivään luontoon parhaiten tunturisuksilla. Tunturihiihdossa käytettävät sukset ovat murtomaahiihtosuksiin verrattuina leveämmät ja niissä on yleensä teräskantit, jotka tulevat tarpeeseen hiihdettäessä kaltevalla ja kovalla hangella. Tunturisuksissa käytettävät siteet antavat kantapään nousta suksesta ja monot puolestaan tukevat nilkkaa, sekä ovat murtsikkamonoja lämpimämmät. Hiihtoretkelle kannattaa aina pukeutua kerroksittain, sekä ottaa reppuun tuulenpitävää ja lämmintä vaatetta tauoille. Jos mieltäsi polttelee nähdä seuraavan vaaran laelta avautuvat näköalat ja haluat kokea laduttomuuden vapauden, kokeile tunturihiihtoa! 

Latuverkosto

Murtomaahiihtolatuja Kilpisjärvellä on keväisin noin 40 kilometriä, joista suurin osa soveltuu sekä perinteiselle että luisteluhiihdolle. Latuja löytyy kaiken kuntoisille tasaisesta järviladusta haastavaan Mallan luonnonpuiston läpi kulkevaan perinteisen latuun. Kilpisjärven latuja hoidetaan helmikuun loppupuolelta toukokuun alkupuolelle. Suosituimmat ladut vievät Kolmen valtakunnan rajapyykille ja Saanan ympäri. Latuja yllä pitää Kilpisjärven Ladut ry.

Varaa kevään lomasi tästä!